Ben je benieuwd of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat paraat om je te begeleiden bij het verlagen van je huur
/
/
Ben je benieuwd of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat paraat om je te begeleiden bij het verlagen van je huur

Ben je benieuwd of je huur te hoog is? Huurteam Centraal staat paraat om je te begeleiden bij het verlagen van je huur

Het betalen van te veel huur is een zorg die niemand wil hebben. Veel huurders stellen zichzelf de vraag: betaal ik te veel huur? Dit komt regelmatig voor, vooral gezien de krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod, wat resulteert in oplopende huurprijzen. Velen gaan ervan uit dat de woningmarkt een vrije markt is waar verhuurders vrij zijn om de huurprijs te bepalen. Deze misvatting leidt tot onnodig hoge uitgaven, zoals jurist Benjamin Jozef Aras uitlegt.

De Puntentelling

Het is de puntentelling, ook wel bekend als het Woning Waardering Stelsel (WWS), die de maximale huurprijs vaststelt. Deze online tool berekent de waarde van je woning. Als de puntentelling aangeeft dat je te veel betaalt, kun je wellicht wettelijk je huurprijs laten verlagen.

Voorwaarden voor Huurverlaging

Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan wettelijke voorwaarden om een lagere huurprijs te kunnen afdwingen. Belangrijk is dat de maximale huurprijs onder de liberalisatiegrens moet liggen, gebaseerd op het jaartal waarin je je huurcontract hebt afgesloten, ook wel het aanvangsjaar genoemd.

Als dat het geval is, ben je dichterbij het verlagen van je huurprijs. Maar zelfs als je aan deze voorwaarde voldoet, moet je nog aan een andere voorwaarde voldoen om in aanmerking te komen voor permanente huurverlaging.

Verschillende Soorten Huurcontracten:

– Huurcontract voor onbepaalde tijd

– Huurcontract voor bepaalde tijd (tijdelijk huurcontract)

Huurcontract voor Onbepaalde Tijd

Als je een huurcontract voor onbepaalde tijd hebt, kun je mogelijk alleen recht hebben op huurverlaging op basis van het puntensysteem als je binnen 6 maanden na aanvang van het huurcontract de toetsingsprocedure start. Een dag te laat? Dan kun je deze niet meer aanvragen.

Huurcontract voor Bepaalde Tijd

Heb je een huurcontract voor bepaalde tijd, dan mag je tot 6 maanden nadat je tijdelijke huurcontract is afgelopen een toetsingsprocedure starten, zelfs als je al bent verhuisd. Je moet wel foto’s en zoveel mogelijk informatie van het appartement of de kamer verstrekken.

Betaal Ik Te Veel Huur?

Als je in aanmerking komt voor deze procedure, kun je een huurverlaging aanvragen. Je verhuurder zal hier natuurlijk niet blij mee zijn, en het is verstandig om advies in te winnen om te zien of je huurbescherming hebt.

Wat Doet Een Huurteam?

Een huurteam ondersteunt huurders bij geschillen met de verhuurder. Ze zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving met betrekking tot huurrecht en komen op voor de belangen van de huurder. Als huurder kun je verschillende procedures tegen de verhuurder starten als de verhuurder het geschil niet uit zichzelf wil oplossen. Via een Huurcommissieprocedure kun je een beoordeling laten uitvoeren en een bindende uitspraak krijgen, zodat de verhuurder het geschil met je oplost.

Waar Is Het Huurteam Actief?

Huurteam Centraal is beschikbaar voor alle huurders in Nederland, zowel in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen, als in kleinere steden zoals Arnhem, Nijmegen, Enschede, Breda, Eindhoven en Haarlem. Het maakt niet uit in welke gemeente je woont; je kunt altijd bij Huurteam Centraal terecht voor professionele hulp.

Start Een Procedure

Huurteam Centraal begeleidt huurders bij een procedure voor huurverlaging als ze te veel huur betalen volgens het puntensysteem. Huurteam Centraal helpt huurders in diverse situaties, zoals bij onenigheid over servicekosten, gebreken aan de woning en conflicten over de huurprijs.

Bezoek huurteamcentraal.nl voor gedetailleerde informatie.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart